Miks nimetatakse Spirulinat roheliseks kullaks?
- 100 grammis Spirulinas on 65-71 grammi valku (kolm korda rohkem kui sojaoas või loomalihas)
- Spirulina valgud on väga kergesti omastatavad (seeduvuskoefitsent on 85-90%9 ning seepärast on need eriti kasulikud eakatele inimestele
- Spirulinas on 18 aminohapet (8 neist on asendamatud), millest mõningaid taimses toidus ei olegi
- Spirulina sisaldab 10 korda rohkem beetakaroteeni kui porgand, B-grupi vitamiine rohkem kui loomamaks ja nisuvõrsed, kaltsiumi aga on selles sama palju kui piimas
- Spirulina sisaldab 8% rasva ning on rikkalikult linoolhapet, mis aitab kaasa arteriaalse vererõhu alandamisele
- Spirulina koostisse kuuluvad järgmised makro- ja mikroelemendid: kaltsium, raud, mangaan, magneesium, fosfor, naatrium, tsink ja kaalium
- Spirulinas sisalduv sinine pigment füpkotsüaniin stimuleerib närvi- ja immuunsüsteemi
- Kolesterooli Spirulinas peaaegu pole: 10 g Spirulinat sisaldab kõigest 1,3 mg kolesterooli (seejuures kanamunas on seda 300 mg).