Spirulina mõju organismile
Spirulina on täiesti ohutu toiduaine, mille regulaarne tarvitamine toob endaga kaasa elujõu ja energia juurdevoolu, samas suureneb tavalisest tõhusamalt vastupanuvõimet stressile, suurenenud füüsilistele koormustele ja haigustele.
Spirulina stimuleerib organismis eluliselt tähtsaid protsesse, tugevdab tõhusalt immuunsust ja tekitab hea enesetunde, olles äärmiselt sobilik ka rasedatele.
Spirulina on eriti soovitav nendele taimetoitlasetele, kes harrastavad aktiivset eluviisi või elavad külma kliimaga riikides ning kelle toiduratsioonile on iseloomulik valgudefitsiit.
Ülemaailmse Tervishoiuorganisatsiooni andmetel on Spirulina võimeline kaitsma inimest kahe kolmandiku teadaolevate haiguste eest!
Kosmeetikatoodetes (kreemides, vetikamaskides) toimaine noorendab nahka, soodustab rakkude uuenemist. Tänu oma tugevale antioksüdandilisele toimele vähendab välismõjude nagu ilmastiku ja saastuse, aga ka vananemise kahjustusi ning aitab säilitada naha tervise jpm.
Tänu Spirulina unikaalsele toitainete sisaldusele toodetakse seda spetsiaalsetes vetikafarmides, mida on rajatud mitmel pool üle maailma. Suurimad
tootjad on USA, Tai, India, Taiwan, Hiina ja Pakistan. Nende tootjate tootevalikus vetikapastat ei ole. Tooted kuivatatakse, müüakse pulbrina või tablettidena.
Spirulinat on Lõuna-Ameerikas juba sajandeid söödud ja on tänapäeval laialdaselt uuritud ja tõendatud, et toode on tervist edendavate omadustega. Jaapanis tarbib Spirulinat 45% kogu elanikkonnast iga päev.
Spirulina OÜ-s toodetud Spirulina vetikapasta on nii tervisele kui ka keskkonnale hea. Spirulina on klassifitseeritud ohutuks toiduks FDA poolt (Ameerika Ühendriikide Toiduamet) ja seda on söödud vähemalt tuhande aasta jooksul tervist edendavate omaduste tõttu. Tootmine toimub puhta veega – see on ülioluline! Ettevõttes kasvatatud värske Spirulina pasta on 100% toorainena, värskelt külmutatuna või kuivatatuna võimalikult lähedane RAW-toidule (toortoit). Kuivatatakse Spirulinat maksimaalselt 42 kraadi. Imporditud kuivatatud Spirulina kuumutatakse sageli 180 kraadi ulatuses ja seetõttu ei ole ta toortoit.